ContWines_Valpolicella_ripasso_miljo_2000x900

AMASOLE RIPASSO SUPERIORE

VINFRAMSTÄLLNING
En tredjedel av druvorna skördas under andra halvan av september och resterande i slutet av oktober. Druvorna från september lufttorkas till januari då de blandas med de övriga två tredjedelarna från oktoberskörden som nu jäst till vin. Därefter jäses allt tillsammans i drygt två veckor, följt av detta lagras vinet 18 månader i ekfat och sedan minst 6 månader på flaska.

DOFT OCH SMAK
Intensivt rubinröd färg med doft och smak av mycket mogen frukt. De torkade druvorna tillför en härligt koncentrerad smak av torkad frukt, såsom plommon och russin understött av len vanilj.
Ett runt och välstrukturerat vin.

SERVERINGSTEMPERATUR
18–20° C

GOTT TILL
Perfekt till en krämig risotto, eller pasta, stekt eller grillat kött.
Fungerar även fint tillsammans med medium lagrade ostar.

Klicka för att köpa hos Systembolaget
Klicka för produktblad PDF
Klicka för högupplöst bild

AMASOLE RIPASSO SUPERIORE

VINFRAMSTÄLLNING
En tredjedel av druvorna skördas under andra halvan av september och resterande i slutet av oktober. Druvorna från september lufttorkas till januari då de blandas med de övriga två tredjedelarna från oktoberskörden som nu jäst till vin. Därefter jäses allt tillsammans i drygt två veckor, följt av detta lagras vinet 18 månader i ekfat och sedan minst 6 månader på flaska.

DOFT OCH SMAK
Intensivt rubinröd färg med doft och smak av mycket mogen frukt. De torkade druvorna tillför en härligt koncentrerad smak av torkad frukt, såsom plommon och russin understött av len vanilj.
Ett runt och välstrukturerat vin.

SERVERINGSTEMPERATUR
18–20° C

GOTT TILL
Perfekt till en krämig risotto, eller pasta, stekt eller grillat kött.
Fungerar även fint tillsammans med medium lagrade ostar.

Klicka för att köpa hos Systembolaget
Klicka för produktblad PDF
Klicka för högupplöst bild

AMASOLE RIPASSO SUPERIORE

VINFRAMSTÄLLNING
En tredjedel av druvorna skördas under andra halvan av september och resterande i slutet av oktober. Druvorna från september lufttorkas till januari då de blandas med de övriga två tredjedelarna från oktoberskörden som nu jäst till vin. Därefter jäses allt tillsammans i drygt två veckor, följt av detta lagras vinet 18 månader i ekfat och sedan minst 6 månader på flaska.

DOFT OCH SMAK
Intensivt rubinröd färg med doft och smak av mycket mogen frukt. De torkade druvorna tillför en härligt koncentrerad smak av torkad frukt, såsom plommon och russin understött av len vanilj.
Ett runt och välstrukturerat vin.

SERVERINGSTEMPERATUR
18–20° C

GOTT TILL
Perfekt till en krämig risotto, eller pasta, stekt eller grillat kött.
Fungerar även fint tillsammans med medium lagrade ostar.

Klicka för att köpa hos Systembolaget
Klicka för produktblad PDF
Klicka för högupplöst bild

AMASOLE RIPASSO SUPERIORE

VINFRAMSTÄLLNING
En tredjedel av druvorna skördas under andra halvan av september och resterande i slutet av oktober. Druvorna från september lufttorkas till januari då de blandas med de övriga två tredjedelarna från oktoberskörden som nu jäst till vin. Därefter jäses allt tillsammans i drygt två veckor, följt av detta lagras vinet 18 månader i ekfat och sedan minst 6 månader på flaska.

DOFT OCH SMAK
Intensivt rubinröd färg med doft och smak av mycket mogen frukt. De torkade druvorna tillför en härligt koncentrerad smak av torkad frukt, såsom plommon och russin understött av len vanilj.
Ett runt och välstrukturerat vin.

SERVERINGSTEMPERATUR
18–20° C

GOTT TILL
Perfekt till en krämig risotto, eller pasta, stekt eller grillat kött.
Fungerar även fint tillsammans med medium lagrade ostar.

Klicka för att köpa hos Systembolaget
Klicka för produktblad PDF
Klicka för högupplöst bild

ÅRGÅNG
2014

URSPRUNG
Valpolicella DOC, Italien

DRUVSAMMANSÄTTNING
Corvina 70%, Rondinella 20%,
Molinara 10%

ALKOHOLHALT
14%

FLASKSTORLEK
750 ml

ÅRGÅNG
2014

URSPRUNG
Valpolicella DOC, Italien

DRUVSAMMANSÄTTNING
Corvina 70%, Rondinella 20%,
Molinara 10%

ALKOHOLHALT
14%

FLASKSTORLEK
750 ml

ÅRGÅNG
2014

URSPRUNG
Valpolicella DOC, Italien

DRUVSAMMANSÄTTNING
Corvina 70%, Rondinella 20%,
Molinara 10%

ALKOHOLHALT
14%

FLASKSTORLEK
750 ml

ÅRGÅNG
2014

URSPRUNG
Valpolicella DOC, Italien

DRUVSAMMANSÄTTNING
Corvina 70%, Rondinella 20%,
Molinara 10%

ALKOHOLHALT
14%

FLASKSTORLEK
750 ml

VÅRA VINER

CONTEMPORARY WINES AB

C/o Hummingbirds
Grev Turegatan 29A, 2tr
114 38  Stockholm

08-10 36 36

CONTEMPORARY WINES AB

C/o Hummingbirds
Grev Turegatan 29A, 2tr
114 38  Stockholm

08-10 36 36

CONTEMPORARY WINES AB

C/o Hummingbirds
Grev Turegatan 29A, 2tr
114 38  Stockholm

08-10 36 36

CONTEMPORARY WINES AB

C/o Hummingbirds
Grev Turegatan 29A, 2tr
114 38  Stockholm

08-10 36 36

CONTEMPORARY WINES AB

C/o Hummingbirds
Grev Turegatan 29A, 2tr
114 38  Stockholm

08-10 36 36

FÖLJ OSS 

Facebook

FÖLJ OSS 

Facebook

FÖLJ OSS 

Facebook

FÖLJ OSS 

Facebook

FÖLJ OSS 

Instagram
Facebook

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

contemporarywines_pos